Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schultz wil 120 op A2

17-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
snelweg_nat_ijzel_weg_auto_15.jpg
Het moet mogelijk worden om op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht harder te rijden dan 100 kilometer per uur. Dat vindt minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu.
,Een woordvoerder van de minister bevestigt dinsdag uitspraken in De Telegraaf. Schultz wil ,,liever vandaag dan morgen'' nog maatregelen nemen om de snelheid te verhogen, aldus de zegsman.
,,‘Harder waar het kan’ is wat mij betreft het credo. En op de A2 kan het. Daarom heb ik eerder ook voorstellen gedaan die verhoging van de snelheid op delen van de A2 mogelijk maakt'', zegt Schultz.
Volgens haar heeft ze de snelheid op de A2 niet kunnen verhogen door een motie van Sander de Rouwe van het CDA. Daarin staat dat snelheidsverhogingen niet mogen worden doorgevoerd op plaatsen waar extra maatregelen nodig zijn voor onder meer de luchtkwaliteit.
Vanaf maandag gaat een trajectcontrolesysteem 24 uur per dag controleren of automobilisten zich op de A2 houden aan de snelheidslimiet van 100 kilometer per uur. Het gaat dan om het stuk tussen het knooppunt Holendrecht en Maarssen, een afstand van 15,4 kilometer.
Dit zou volgens verkeersexperts kunnen leiden tot veel ergernis .
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!