Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schultz verlaagt tol verlengde A15

25-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Snelweg_25.jpg
Minister Melanie Schultz (Infrastructuur) zal minder tol gaan heffen op de verlengde A15. Dat zei ze maandag tijdens een overleg in de Tweede Kamer.
Tarief aanpassen
Een meerderheid van de Tweede Kamer, waaronder regeringspartij PvdA, wilde minder tol op de nog aan te leggen weg. ,,Ik kan het tarief aanpassen zodat het vergelijkbaar wordt met dat van de Blankenburgtunnel'', aldus Schultz, verwijzend naar de toekomstige tunnel ten westen van Rotterdam waar ook tol betaald zal moeten worden.
Verlaging
Schultz bepaalde eerder dat personenauto's op de verlengde A15 1,62 euro moeten gaan betalen om de weg te gebruiken. Vrachtwagens moeten daar 7,54 euro neertellen. Die tarieven worden nu respectievelijk 1,18 euro en 7,11 euro. De aanpassing kost de minister 12 miljoen euro. Ze gaat daar nog een dekking voor zoeken.
Nodig
De tol is volgens de minister nodig om de wegen te kunnen aanleggen. Ze zou zelf het liefst ook afzien van tol, maar daar is simpelweg geen budget voor. Bovendien zijn de negatieve effecten van de invoering van tol te overzien voor de verlengde A15 en de Blankenburgtunnel. Dat was niet het geval bij de nieuwe verbinding tussen de A13 en de A16. Daar zouden te veel auto's kiezen voor een andere weg, waardoor de nieuwe tolweg geen zin zou hebben. Daarom heeft Schultz voor de A13/A16 de tol geschrapt. ANP

Meer over:

a15, diginieuws, tol
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!