Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Schultz aansprakelijk gezondheidsschade Rotterdamse inwoners'

15-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schultz-file.jpg
De levensverwachting van 8500 omwonenden van de A13 bij Overschie daalt met 20 dagen door hogere uitstoot uitlaatgassen en roet, opende dagblad Trouw. Minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) is persoonlijk aansprakelijk voor de gezondheidsschade van inwoners van de Rotterdamse wijk Overschie. Dat stelt Arno Bonte, fractievoorzitter van GroenLinks Rotterdam.
Snelheid omhoog
In 2012 ging de snelheid op de A13 omhoog van 80 naar 100 kilometer per uur. GroenLinks constateerde eerder uit eigen metingen dat de luchtvervuiling anderhalf keer zo groot is als toegestaan. De Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond stelde in een eerder verschenen rapport dat de uitstoot van stikstofdioxide 2,5 keer zo hard is gestegen als was voorzien in de berekeningen van Schultz.
Maximumsnelheid verlagen
Bonte wil dat de minister de maximumsnelheid op de snelweg snel weer verlaagt naar 80 kilometer per uur. ,,De minister mag de bewoners van Overschie niet langer negeren.'' Woensdag is in Rotterdam een rechtszaak over de kwestie. De gemeenteraad van Rotterdam nam eerder een motie van GroenLinks aan om de maximumsnelheid weer te verlagen. Ook Milieudefensie wil dat Schultz haar besluit terugdraait. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!