Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Schuldenberg horeca loopt op tot 3 miljard

18 feb 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
hotels bar restaurant 1127
Uit onderzoek van culinair platform WijnSpijs.nl onder 1200 restaurants blijkt dat de gemiddelde schuld per restaurant nu oploopt tot 90.204 euro. Nederlandse restaurants bouwen steeds meer schulden op. Het aflossen van deze schulden is een meerjarenplan. Restaurants denken twee jaar over het aflossen van hun schulden te doen.
De totale schuld in de horeca loopt op tot bijna 3 miljard euro (2.967.711.600 euro). In de meest recente routekaart van Rijksoverheid is geen ruimte voor ondernemerschap terug te zien. Dat zorgt ervoor dat de schuldenberg van restaurants en horeca met alle waarschijnlijkheid verder toeneemt. KHN Nederland en WijnSpijs roepen op om in te zetten op grootschalig testen in de horeca. Hiermee kan volgens de partijen de groei van de schuldenberg worden gestopt, aangezien de huidige maatregelen onvoldoende zijn om de schulden te dragen. Zo'n 50 procent van de horecaondernemers geeft volgens KHN aan "het niet langer dan zes maanden meer vol te houden".
Bron: WijnSpijs

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar