Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schouten: na volgende week geen nertsen meer in Nederland

01-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nerts 1127

Er zijn nu nog maar op vier Nederlandse bedrijven nertsen aanwezig, stelt minister Carola Schouten (Landbouw). Verwacht wordt dat deze dieren uiterlijk eind volgende week worden gepelsd. De dieren worden dan van hun vacht ontdaan. Vanaf dat moment zijn er dan in principe geen nertsen meer in Nederland.

Er zou al een verbod komen op het fokken van nertsen, maar deze is jaren naar voren gehaald omdat de dieren besmet konden raken met het coronavirus. Daardoor is de angst dat het virus onder nertsen blijft bestaan, ook als er voor mensen bijvoorbeeld al een vaccin is gevonden. Zo is in Denemarken het virus in nertsen gemuteerd naar een andere vorm, waar een vaccin minder vat op lijkt te hebben.

Merendeel nertsenhouderijen geruimd

Op dit moment is meer dan de helft van de Nederlandse nertsenhouderijen al geruimd, omdat het coronavirus op die bedrijven is aangetroffen. De pelsperiode loopt bijna af, dus ook de nertsen op gezonde bedrijven zijn inmiddels vrijwel allemaal gedood. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!