Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schoonmakers treinen leggen werk neer

29-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_04.jpg
Het schoonmaakpersoneel dat in de Randstad de treinen schoonhoudt, legt zaterdag voor 24 uur het werk neer. Het gaat om een eerste actie in een reeks die vakbond FNV Bondgenoten organiseert na het stuklopen van cao-onderhandelingen in de schoonmaakbranche. Dat maakte de bond vrijdag bekend.
Volgens FNV-bestuurder Ron Meyer zullen de estafetteacties vooral gericht zijn op de grootste opdrachtgevers, zoals Nedtrain, Schiphol en ABN Amro. Volgens de bond ligt het aan hen dat de schoonmakers geen goede arbeidsvoorwaarden hebben. ,,De schoonmaakbedrijven zeggen alleen ja en amen op de wensen van de opdrachtgevers.''
Maandag lieten de werkgevers in de schoonmaakbranche een ultimatum van de bonden verlopen. ,,Daarmee hebben wij nu de handen vrij'', aldus Meyer. De onderhandelingen over een nieuwe cao voor ongeveer 150.000 werknemers in de schoonmaakbranche zijn daarmee vastgelopen.
FNV Bondgenoten wil een loonsverhoging van 3 procent voor de schoonmakers, maar de werkgevers voelen daar niets voor. Per 1 januari liep de bestaande cao af. Behalve meer loon wil FNV ook betere vakopleidingen en een reiskostenvergoeding. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!