Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schoonenberg gooit hoorconsulenten eruit

31-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Opa_gehoorapparaat_oudere_oud_bejaarde_930x520
Hoorzorgketen Schoonenberg schrapt ruim een vijfde van zijn personeelsbestand. Het bedrijf heeft besloten om klanten voortaan alleen nog te helpen met volledig gecertificeerde audiciens. Dat betekent dat de functie van hoorzorgconsulent komt te vervallen.
Honderden banen
Er gaan dit jaar in totaal honderd van de bijna 490 banen bij Schoonenberg verloren. Nu telt de keten nog 180 hoorzorgconsulenten. Zestig van hen wordt nog een opleidingstraject aangeboden, waardoor ze ook audicien kunnen worden. Verder komen er nog twintig in aanmerking voor overige openstaande functies in de winkels.
Digitalisering
De keten meldde donderdag tevens meer te gaan investeren op het gebied van digitalisering. De ingrepen zijn nodig om efficiënter te werken en tegelijk de kwaliteit van diensten te verbeteren. Zo kan de klant straks veel zaken thuis online voorbereiden waarvoor hij voorheen naar de winkel moest komen en kan mensen in het filiaal beter advies op maat worden aangeboden.
Bewegende markt
De markt voor hoortoestellen en begeleiding bij hoorzorg is de laatste tijd erg in beweging. Enerzijds zijn er door de vergrijzing steeds meer mensen met hoorproblemen, anderzijds staan de prijzen onder druk omdat zorgverzekeraars scherper inkopen. Daarbij is sprake van toenemende concurrentie. Zo timmert brillenketen Specsavers de laatste jaren ook stevig aan de weg met hoortoestellen.
Schoonenberg bestaat al sinds 1926 en telt ongeveer tweehonderd winkels. Sinds kort heeft de keten ook nog enkele shop-in-shops binnen zelfstandige opticiens. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!