Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Schooladvies moet leidend zijn bij selectie'

25-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school_47.jpg
Basisscholen mogen de toetsscores van hun leerlingen niet meer doorgeven aan middelbare scholen, vindt GroenLinks. Het schooladvies over een leerling moet leidend zijn voor middelbare scholen bij hun besluit om een kind al dan niet toe te laten.
Individuele schooladvies
Dat is al afgesproken maar middelbare scholen proberen met de informatie over toetsresultaten toch het individuele schooladvies te omzeilen, melden ouders en basisscholen. Volgens GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver laten de huidige regels nog ruimte voor middelbare scholen om scores op te vragen en te gebruiken bij hun selectie.
Wijziging
Klaver zal woensdag in een debat over de kwestie pleiten voor een wijziging van de regels. ,,De toekomst van kinderen moet niet bepaald worden door hun toetsresultaten uit het verleden. We moeten breken met de doorgeslagen nadruk op toetsen en vertrouwen hebben in de docenten die voor ieder kind een schooladvies opstellen.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!