Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

School kan zorgleerlingen aan

16-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scholieren_25.jpg
Scholen die een jaar eerder begonnen zijn met het zogeheten 'passend onderwijs' zijn gematigd positief. De pioniers zijn te spreken over de financiële vrijheid die ze kregen en de snelheid waarmee ze zorgleerlingen kunnen helpen. Dit blijkt uit een rondgang van de Volkskrant langs directeuren, rectoren en andere schoolbestuurders.
Op 1 augustus wordt de Wet passend onderwijs van kracht, die ervoor moet zorgen dat meer zorgleerlingen naar reguliere scholen kunnen. De wet riep de afgelopen jaren veel kritiek op. Passend onderwijs zou leiden tot slechter onderwijs, omdat leerkrachten kinderen met gedragsproblemen, adhd of het syndroom van Down er moeilijk bij kunnen hebben in hun overvolle klassen. Ook zouden gewone leerlingen last krijgen van hulpbehoevende zorgleerlingen. Toch zijn scholen uit de regio's Utrecht en Stichtse Vecht, Helmond-Peelland en Zuid-Kennemerland, die een jaar eerder begonnen met passend onderwijs, gematigd positief over de veranderingen.
ANP/Volkskrant
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!