Kassa

'Scholen vragen nog steeds om eigen bijdrage'

14-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930x520_school
Universiteiten en hogescholen vragen studenten nog steeds onterecht om extra studiekosten te maken, naast het collegegeld. Dat concluderen het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) in een gezamenlijk onderzoek.
Meldingen
De studentenorganisaties ontvingen tientallen meldingen van studenten hierover. Minister Jet Bussemaker (Onderwijs) sprak universiteiten en hogescholen hier er al meerdere malen op aan. ,,Willen opleidingen toch een eigen bijdrage vragen, dan moet er altijd een oplossing geboden worden voor die studenten die dit niet kunnen betalen'', zei de minister in februari.
Ongeoorloofde praktijken
Volgens de studentenorganisaties maken nog vijftien hogescholen en universiteiten zich schuldig aan de ongeoorloofde praktijken. Het LSR en het ISO roepen studenten op om het te blijven melden als zij extra kosten moeten maken naast hun collegegeld. Zij melden de klachten bij de Inspectie van het Onderwijs en vragen hen de betreffende universiteiten en hogescholen hierop aan te spreken. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!