Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Scholen niet klaar voor passend onderwijs'

25-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school_31.jpg
Scholen zijn nog niet klaar voor passend onderwijs. Daarvoor waarschuwt onderwijsbond AOb, op basis van signalen uit het veld en een rondgang bij ruim 200 scholen. De bond heeft hierover dinsdag een brief gestuurd naar staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs).
Voorbereiding
In het voortgezet onderwijs is 79 procent er nog niet klaar voor, in het basisonderwijs 73 procent. Zo weten scholen niet voor welke leerlingen wel of geen plek is, weten veel scholen niet hoe het precies zit met medische handelingen en weten leraren niet wat hun rechten en plichten zijn, stelt de AOb.
Gefaseerde invoering
Het is de bedoeling dat het passend onderwijs vanaf augustus wordt ingevoerd op reguliere scholen. De AOb pleit al langer voor een gefaseerde invoering: invoeren waar het al kan en uitstellen waar het nodig is. De Tweede Kamer heeft daar eerder ook al voor gepleit, maar kreeg toen nul op het rekest. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!