Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Scholen mogelijk tot na 6 april gesloten wegens RIVM-onderzoek

25 mrt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
school klaslokaal 1127
Mogelijk blijven scholen na 6 april langer dicht, in afwachting van een belangrijk corona-onderzoek van de RIVM. Onderwijsminister Arie Slob wacht de uitkomsten hiervan af voordat hij besluit of scholen weer open mogen.
Dat liet de bewindsman dinsdagavond weten in het televisieprogramma Op1. "Vandaag is naar buiten gekomen dat op de datum van 6 april mogelijk de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM nog niet bekend zijn", aldus Slob. Op die uitkomsten zal het besluit voor de scholen worden gebaseerd.

Wachten op duidelijkheid

Wanneer er pas na 6 april meer duidelijkheid is, betekent dat ook dat de maatregel om scholen dicht te houden later zal aflopen. Het onderzoek van de RIVM is dinsdag gestart en de resultaten worden over minstens zes weken verwacht, zegt het RIVM tegen Nieuwsuur. Dat zou betekenen dat scholen weken langer dicht zullen blijven. Slob hoopt vandaag meer duidelijkheid te krijgen over de resultaten van het onderzoek. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!