Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Scholen moeten meer doen aan integratie'

10-12-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kinderen_11.jpg
"Men denkt soms dat we wel klaar zijn met het praten over sociale integratie in het onderwijs, maar de Onderwijsraad vindt dat het niet zo is''. Dat zegt scheidend voorzitter van de Onderwijsraad Geert ten Dam woensdag in een vraaggesprek met dagblad Trouw.
Integratie
Het onderwerp integratie kon lange tijd rekenen op veel politieke belangstelling, zoals de kwestie van witte en zwarte scholen. Nu ligt de bal bij de scholen zelf. ,,Verstandig", zegt Ten Dam. ,,Het is nooit goed om onderwijsvrijheid te beperken. Ouders vinden toch wel sluipwegen om hun kind op die ene school te krijgen".
Bijdrage
Volgens haar doen de scholen nog te weinig om integratie te bevorderen. Het onderwerp zou eigenlijk voortdurend ter sprake moeten komen: hoe kunnen wij als school bijdragen aan een goede integratie van leerlingen.
Moeilijke leerlingen
Scholen moeten rekening houden met elkaar, zegt Ten Dam. Het beleid van de ene school om alleen de beste leerlingen toe te laten, kan er toe leiden dat de andere school met de moeilijke leerlingen blijft zitten. De kwaliteit moet op elke school in een regio goed kunnen zijn. ANP

Meer over:

school, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!