Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schoenenreus tijdelijk weer open

10-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schoenenwinkel_03.jpg
Zo kan de bestaande voorraad worden verkocht. Ook verbetert het openen van de winkels de kansen voor een mogelijke doorstart, liet de curator dinsdag weten.
Afspraken
Schoenenreus ging eind vorige maand voor de tweede keer in ruim twee jaar tijd op de fles. De winkels zijn sindsdien gesloten. De winkelvoorraad was verpand aan de bank en de curator moest daarom eerst afspraken maken om al het schoeisel in de schappen weer in de verkoop te kunnen doen.
Interesse
Twee weken geleden zei Van Dooren dat zich al meer dan tien partijen hadden gemeld met interesse in een eventuele doorstart in afgeslankte vorm. De curator is nog steeds met meerdere kandidaten in gesprek. Volgens hem zitten er zeker vier serieuze partijen bij.
Doorstart
Het zoeken naar een doorstart is in deze tijd niet heel eenvoudig. ,,Het is guur weer in retailland'', zegt Van Dooren. ,,Er is interesse, maar die moet nog verder worden geconcretiseerd.''
Teruglopende omzet
Schoenenreus ging in januari 2013 al eens bankroet. De keten had last van een teruglopende omzet, veroorzaakt door de crisis en concurrentie van onlinewinkels. Toen maakte het bedrijf op dezelfde dag een doorstart met minder winkels, een nieuwe formule en met circa 1000 van de 1500 werknemers.

Meer over:

schoen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!