Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Schoenenketens Pro Sport en Invito gered

17 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
schoenen930x520
De schoenenketens Pro Sport en Invito maken een doorstart met nieuwe eigenaren. Dat maakten de curatoren van het failliete moederbedrijf Macintosh dinsdag bekend. Een groot deel van de winkelmedewerkers kan daardoor op een nieuw dienstverband rekenen, net als een deel van de werknemers op het hoofdkantoor en distributiecentrum.
Ook voor de formule Steve Madden is een koper gevonden, maar de verwachting is toch dat die merknaam verdwijnt. Omdat nog geen nieuwe afspraken zijn gemaakt met de Amerikaanse licentiegever Steve Madden, worden de drie betreffende winkels waarschijnlijk omgebouwd naar andere formules.
In totaal lijken opnieuw circa 65 winkels te zijn gered. Eerder vonden de curatoren al nieuwe eigenaren voor Scapino, Brantano, Manfield en Dolcis. Net als bij die transacties zijn over de verkoop van Pro Sport, Invito en Steve Madden geen financiële details naar buiten gebracht, maar hoeven de aandeelhouders van Macintosh niet op een opbrengst te rekenen. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!