Kassa

Schippers verscherpt wanbetalersregeling zorg

04-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
arts_goed_groot_15.jpg
Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil de wanbetalersregeling in de zorg aanscherpen. Zo wil zij dat meer wordt gedaan om betalingsachterstanden te voorkomen om de instroom in de regeling te beperken. De mogelijkheden worden nog onderzocht om zorgverzekeraars te stimuleren met gemeenten en de schuldhulpverlening samen te werken. Ook wil de minister dat het instrument om de zorgtoeslag bij wanbetaling in te houden ,,sneller en directer'' wordt toegepast.
Plannen
De plannen van Schippers zijn vrijdag besproken in de ministerraad. Veel Nederlanders met een laag inkomen krijgen een zorgtoeslag ter compensatie van hun ziektekosten. Bij betalingsproblemen kan het College voor Zorgverzekering (CVZ) er al voor zorgen dat de Belastingdienst die toeslag niet aan de wanbetaler geeft, maar gebruikt voor het dempen van de schulden. Maar dat moet nu nog via een omweg worden geregeld.
Schippers wil niet alleen de instroom beperken in de wanbetalersregeling, maar ook werken aan de uitstroom van mensen die al sinds de invoering ervan in 2009 een betalingsachterstand hebben.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!