Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schippers: strengere regels vergelijkingssites

12-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
internet_blauw_20.jpg
Vergelijkingssites voor zorgverzekeringen zijn nuttig, maar kunnen beter. Tot die conclusie komt minister Edith Schippers (Volksgezondheid) na onderzoek door de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
Niet altijd juist en volledig
In een brief aan de Tweede Kamer donderdag kondigt Schippers een verscherping van de regels aan. Uit de onderzoeken komt naar voren dat de informatie op de vergelijkingssites ,,niet altijd juist en volledig is'', aldus de minister.
Betaalde top drie
Ze wil dat de informatie op de sites niet alleen beter wordt, maar ook eenduidiger. Hier moet de Nza zich voor gaan inzetten. Ook vindt Schippers het onwenselijk dat vergelijkingssites een betaalde top drie tonen en moeten kale zorgpremies worden getoond zonder kortingen.
Verbod
Er komt geen provisieverbod voor bemiddeling in zorgverzekering. De Kamer nam hierover eerder een motie van het CDA aan. Zo'n verbod draagt volgens de bewindsvrouw niet bij aan de verbetering van de informatiepositie van de consument. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!