Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schippers: onderzoek met India naar dementie

30-01-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuisgang_verpleger_07.jpg
Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft donderdag in India het startsein gegeven voor een onderzoeksproject naar de oorzaken van beroertes en dementie.
Langdurig onderzoek
Het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam en the All India Institute for Medical Sciences trekken samen op in dit project, waarbij grote aantallen mensen worden gevolgd die niet ziek zijn. Inzet is uit te vinden of genen, leefstijl en omgeving een rol spelen bij de ontwikkeling van deze ziektes en zo ja, welke.
Veel informatie
Het project moet het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam veel informatie opleveren. De eerste resultaten worden op z’n vroegst over 10 jaar verwacht, meldt het ministerie van VWS.
Meer mogelijkheden
Schippers bezoekt deze week India, waar zo’n 65 miljard dollar omgaat in de gezondheidssector. Ze maakte er onder meer afspraken waardoor Nederlandse bedrijven die actief zijn in deze sector, meer mogelijkheden krijgen om zaken te doen in India. Ook sprak ze met haar Indiase collega Ghulam Nabi Azad af de krachten te bundelen bij de aanpak van het probleem dat steeds meer bacteriën niet meer reageren op antibiotica.
Belang volksgezondheid
Eerder maakte ze ook met China en Rusland al afspraken om de oprukkende antibioticaresistentie aan te pakken. ,,Zorg speelt steeds vaker op het wereldtoneel. In het belang van de volksgezondheid en in het belang van Nederlandse bedrijven wil ik dat Nederland sterk internationaal aanwezig is’’, aldus de minister.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!