Kassa

Schiphol zakt op wereldranglijst

27-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schiphol1_03.jpg
Schiphol is dit jaar twee plaatsen gezakt op de wereldranglijst van internationale luchthavens, die onderzoeksbureau Skytrax jaarlijks opstelt op basis van de keuze van passagiers. De Amsterdamse luchthaven zag München en Hongkong langszij komen en kwam op de vijfde plaats terecht, zo werd donderdag in Barcelona bekendgemaakt.
Schiphol behield wel zijn titel als beste luchthaven van West-Europa. Het liet op die ranglijst de Londense vliegvelden Heathrow, City, Gatwick en Stansted achter zich. Brussel handhaafde zich op de zesde plaats.
'Mooie erkenning'
Commercieel directeur Maarten de Groof sprak van ,,een mooie erkenning'' voor Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen die er actief zijn. In de wirwar aan onderzoeken naar de kwaliteit van luchthavens, is dat van Skytrax volgens hem toonaangevend. Het Britse onderzoeksbureau ondervroeg ruim 12 miljoen reizigers uit 110 landen.
De luchthaven Changi in Singapore werd door reizigers voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot de beste. Het vliegveld Incheon in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul kwam net als in 2013 op de tweede plaats.
ANP

Meer over:

schiphol, diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!