Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schiphol steunt GVB-plan nieuwe metrolijn

17-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
metro_10.jpg
President-directeur Jos Nijhuis van Schiphol is groot voorstander van het uitbreiden van het metronetwerk in de regio Amsterdam. Hij reageert instemmend op het plan van vervoersbedrijf GVB voor een nieuwe metroverbinding tussen de nieuwbouwwijk IJburg en Schiphol.
Meer investeren in regio hoofdstad
,,Er moet meer geld worden geïnvesteerd in de ov-verbinding tussen de regio Amsterdam en Schiphol'', vindt Nijhuis. Hij beschouwt het als 'een belangrijk signaal' dat ook het GVB de noodzaak inziet van een betere ov-verbinding. ,,Nu de politiek nog'', reageert Nijhuis. ,,Schiphols insteek is helder: we moeten het gewoon doen.''
,,Schiphol en Amsterdam groeien en daar moeten we op anticiperen om onze economische en toeristische positie te behouden en versterken'', beargumenteert Nijhuis.
Van Huffelen pleitte dinsdag in Het Financieele Dagblad voor een nieuwe metrolijn, vanaf IJburg in het oosten van Amsterdam naar Schiphol. Nijhuis pleitte in zijn nieuwjaarstoespraak vorige maand voor het doortrekken van de in aanbouw zijnde Noord-Zuidlijn.
Oostwestlijn
De zogenoemde Oostwestlijn wordt betrokken bij een onderzoek dat de gemeente Amsterdam dit jaar doet naar nieuwe metrolijnen. De lijn kruist de andere metrolijnen en kan daarom het netwerk versterken. Dit staat in een brief die verkeerswethouder Pieter Litjens twee maanden geleden naar de gemeenteraad stuurde. In de brief staat eveneens dat het bouwen van een lijn in de bestaande stad kostbaar is, maar dat de Noord-Zuidlijn aantoont dat het mogelijk is. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!