Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schiphol nieuwe basis Spaanse prijsvechter

06-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vueling.jpg
De Spaanse prijsvechter Vueling Airlines begint april volgend jaar met reguliere vluchten vanaf zijn nieuwe basis luchthaven Schiphol. Wekelijks staan 28 vertrekken gepland. Ook stationeert de maatschappij een toestel op de luchthaven.
Daarmee wordt Schiphol naast Toulouse de tweede basis van Vueling buiten Spanje, ,,Dit is zeer belangrijk voor ons. Het is opnieuw een uitbreiding van ons merk'', aldus topman Alex Cruz. De prijsvechter vliegt al vijf jaar op Schiphol. In die periode vervoerde Vueling bijna twee miljoen passagiers vanuit Amsterdam.
Vueling zal ongeveer 150 mensen in dienst nemen op Schiphol. Daar zal ook Nederlands personeel bij zijn, aldus Cruz. Het personeelsbestand kan nog groeien als het aantal vluchten van Vueling vanaf Schiphol verder toeneemt.
De prijsvechter vliegt hoofdzakelijk op Spaanse bestemmingen zoals Barcelona, Alicante, Sevilla, de Canarische Eilanden en Ibiza. Ook vliegt de maatschappij op routes naar Marokko, Portugal, Italië en Zwitserland. Vueling bedient zowel vakantievierders als zakelijke reizigers.
President-directeur Jos Nijhuis van Schiphol verwelkomde de nieuwe maatschappij. ,,Dit is goed nieuws voor Schiphol en omgeving. Het bevestigt de vooraanstaande positie van luchthaven Schiphol in Europa.''
ANP

Meer over:

schiphol, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!