Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schildersstaking uitgebroken

23-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schilder930x520
Zeker honderd schilders verspreid over het land zijn vrijdag in staking gegaan, in hun strijd voor een betere cao. Volgens FNV zullen er komende dagen meerdere stakingen in de schilderssector plaatsvinden, net zo lang totdat werkgeversorganisatie OnderhoudNL gehoor geeft aan de eisen van de vakbond.
Akkoord
De actievoerende schilders zijn kwaad over een cao-akkoord dat OnderhoudNL onlangs sloot met de veel kleinere bond LBV. Door die deal zouden de circa 14.000 werknemers in de branche er tot zo'n 1800 euro per jaar op achteruitgaan.
Stijging
OnderhoudNL-voorzitter Ruud Maas bestrijdt de uitleg van FNV. Volgens hem is er juist een loonstijging afgesproken, die bovendien ook geldt voor bijna 6000 uitzendkrachten. OnderhoudNL laat momenteel de rechtmatigheid van de acties onderzoeken en overweegt juridische stappen.
Afwijzing
Over de cao werd anderhalf jaar onderhandeld. Vakbonden FNV en CNV wezen tot tweemaal toe een eindbod van de werkgevers af, waarna die met LBV om de tafel gingen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

methanol
methanol23 sep. 2016 - 17:37

weer een die bond die niks doet voor zijn mensen alleen maar binnen halen weg met die bond LBV dat de regering er in trap dat snap ik niks van de andere bonden hebben er voor gewaarschuwd voor deze BLV

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!