Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Scherper toezicht op woningcorporaties

03-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3536424.jpg
Woningcorporaties komen onder scherper toezicht te staan. Dat moet wanbeleid en misbruik tegengaan. Het kabinet heeft tot de maatregel besloten na problemen bij de corporaties Rochdale in Amsterdam en SGBB in Hoofddorp.
Het verscherpte toezicht moet duidelijk maken of woningcorporaties met integriteitsrisico's kampen. Daartoe zal de VROM-inspectie onderzoeken welke corporaties het grootste risico op problemen lopen. De inspectiedienst zal ook kijken naar de nevenfuncties van bestuurders en managers. Daarnaast moeten de corporaties hun interne toezicht verbeteren.
De ministers Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie) en Jacqueline Cramer (Volkshuisvesting) hebben dat vrijdag aan de Tweede Kamer geschreven. ,,Er moet een sterker bewustzijn komen van wat goed en fout is, zodat het moeilijker wordt voor individuen om op oneigenlijke manier vermogen aan de corporaties te onttrekken'', aldus Van der Laan.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!