Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Scheiden zonder rechter gaat veel problemen opleveren'

10-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
scheiden_02.jpg
De vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) is niet blij met het wetsvoorstel van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie) dat regelt dat scheidingen voortaan zonder tussenkomst van advocaat en rechter kunnen plaatsvinden bij de burgerlijke stand.
Consequenties en kosten
Bestuursvoorzitter Mr. Rob van Coolwijk licht toe: 'Echtgenoten kunnen daardoor scheiden zonder ook maar iets geregeld te hebben. Zij realiseren zich echter vaak niet welke grote financiële en fiscale consequenties verbonden zijn aan een echtscheiding.'Bovendien is goede begeleiding essentieel. Veel mensen weten niet wat er allemaal bij een scheiding komt kijken. Een slecht geregelde echtscheiding levert later veelal problemen op en kost veel geld, volgens de vFAS.
Consulteren
De staatssecretaris kondigt aan de vFAS te zullen consulteren over dit wetsvoorstel. De vFAS zal in de consultatiefase van het wetsvoorstel haar bezwaren tegen dit wetsvoorstel nader onderbouwen. Bron: vFAS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!