Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schappen bij Albert Heijn steeds leger, staking gaat tweede week in

01-05-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
22244 keer bekeken
  •  
legeschappen_20230210

De staking in distributiecentra van Albert Heijn gaat de tweede week in. Als gevolg daarvan worden de schappen in AH-supermarkten steeds leger, omdat de voorraden niet kunnen worden aangevuld.

Hoe groot de gevolgen precies zijn voor de klant, verschilt per winkel. Volgens Albert Heijn raakt de staking bijna de helft van de supermarkten van de keten, vooral in het noordoosten en zuidwesten van het land.

De stakingen gaan de komende dagen door bij de distributielocaties in Zaandam, Zwolle, Geldermalsen, Pijnacker en Tilburg, waar vele duizenden mensen werken. "De schappen zullen steeds leger raken de komende dagen”, voorspelt Levin Zühlke-van Hulzen van vakbond FNV.

Bonden eisen forse loonsverhoging

Inzet van de vakbonden is een loonsverhoging om de impact van de hoge inflatie voor het personeel van Albert Heijn te compenseren. “De basis om verder te praten is een loonsverhoging van 10 procent en geen verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden. Dat zijn de randvoorwaarden en daar voldoet Albert Heijn niet aan”, zegt vakbondsbestuurder Zühlke-van Hulzen.

"Wij hebben ons heel toegefelijk opgesteld. Initieel vroegen wij om een loonsverhoging van 14 procent”, aldus Zühlke-van Hulzen. Albert Heijn heeft een loonsverhoging aangeboden van 8 procent en is bereid om verder te onderhandelen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!