Kassa

'Opzeggen schadeverzekering moet kosteloos'

13-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld munten 930x520
Verzekeraars moeten stoppen met het rekenen van opzegkosten. Die oproep doet de Consumentenbond. Met name bij het opzeggen van schadeverzekeringen worden nogal eens kosten in rekening gebracht, terwijl de verzekeraars een gedragscode hebben die bepaalt dat klanten na een jaar kosteloos hun verzekering kunnen beëindigen.

Relatief hoge kosten

Om overstappen te ontmoedigen rekenen sommige verzekeraars relatief hoge kosten, tussen de 15 en 20 euro, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Opzegkosten belemmeren overstap

,,Consumenten worden door deze werkwijze benadeeld. Opzegkosten belemmeren een overstap naar een andere aanbieder. Dat kan niet, vinden wij. Een verzekering moet je, net als andere contracten, na een jaar kosteloos kunnen opzeggen", zegt directeur Bart Combée. Hij hoopt dat de verzekeraars zelf hun beleid aanpassen. Gebeurt dat niet, dan stapt de bond naar de politiek, aldus Combée. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

gypsyjoy
gypsyjoy13 apr. 2018 - 13:09

Ook verzekeraars graaien. Algemeen bekend,dacht ik zo. Wat verwacht je dan? Ik was verzekerd tegen storm. Hup naar de verzekering. Ik bleek uitsluitend verzekerd voor storm binnenshuis. Werkelijk, ik heb nog nooit storm binnenshuis gehad. Ik zou meteen naar de buren vluchten..."hebben jullie ook zo'n storm..?...nee..? dan kom ik ff een bakkie doen"....Ik had een 10 jaren contract dus ik kon er niet meteen vanaf. Gelukkig gingen ze fuseren en ik weet dat je dan geoorloofd contract breuk mag doen. Dat vertelde ze er niet bij destijds,maar ik heb daar dankbaar gebruik van gemaakt. Ben er nooit meer aan begonnen. Storm in huis, gekker moet het toch niet worden.

1 Reactie
simon55
simon5513 apr. 2018 - 13:46

Da s n storm in n glas water dacht ik zo

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!