Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Schade door regenval? Deze verzekeringen moet je hebben

15-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
693 keer bekeken
  •  
1127regen
De extreme regenval in het zuiden van Nederland zal voor flinke schadebedragen zorgen. Dat is niet voor het eerst, constateerde het Verbond van Verzekeraars eerder. En waarschijnlijk ook niet voor het laatst, zeggen metreologen. Ook al valt er geen regen in jouw plaats, dan nog is het dus goed om te weten waarvoor je verzekerd bent.
Bij waterschade in huis, is de claim die je in kunt dienen afhankelijk van de verzekering die je hebt, leren we van vergelijkingssite Geld.nl. Schade aan de woning zelf (denk aan de vloer, muren, plafond, dak of kelder) kun je verhalen via een opstalverzekering. Voor het vergoeden van een kapotte TV of beschadigde meubels moet je een inboedelverzekering hebben.

Regen door het raam

Maar let wel op. De schade wordt alleen vergoed als je er zelf niets aan kunt doen. Heb je op de eerste verdieping een raam in de kiepstand open gelaten, dan hoeft de verzekeraar daar geen geld voor over te maken, oordeelt ook het Kifid.
Heb je schade door een overstroming, dan hangt je recht op schadevergoeding af van de verzekering die je hebt afgesloten, schrijft Geld.nl. Zo kan het zijn dat je verzekeraar alleen de overstroming van plassen of beekjes vergoedt, maar niet die van rivieren.

Autoschade

Schade aan je auto is alleen verzekerd als je meer dan alleen een WA-verzekering hebt. Hiervoor heb je ook een WA beperkt casco- of een allrisk-verzekering nodig.
Bronnen: KNMI, Verbond van Verzekeraars, Geld.nl, Kifid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!