Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Kassa zie je weer live op maandag 22 augustus, om 20.30 uur op NPO1!

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en actuele artikelen. Bekijk de Kassa-uitzending online!
Kassa

Schade door regenval? Deze verzekeringen moet je hebben

15-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
599 keer bekeken
  •  
1127regen
De extreme regenval in het zuiden van Nederland zal voor flinke schadebedragen zorgen. Dat is niet voor het eerst, constateerde het Verbond van Verzekeraars eerder. En waarschijnlijk ook niet voor het laatst, zeggen metreologen. Ook al valt er geen regen in jouw plaats, dan nog is het dus goed om te weten waarvoor je verzekerd bent.
Bij waterschade in huis, is de claim die je in kunt dienen afhankelijk van de verzekering die je hebt, leren we van vergelijkingssite Geld.nl. Schade aan de woning zelf (denk aan de vloer, muren, plafond, dak of kelder) kun je verhalen via een opstalverzekering. Voor het vergoeden van een kapotte TV of beschadigde meubels moet je een inboedelverzekering hebben.

Regen door het raam

Maar let wel op. De schade wordt alleen vergoed als je er zelf niets aan kunt doen. Heb je op de eerste verdieping een raam in de kiepstand open gelaten, dan hoeft de verzekeraar daar geen geld voor over te maken, oordeelt ook het Kifid.
Heb je schade door een overstroming, dan hangt je recht op schadevergoeding af van de verzekering die je hebt afgesloten, schrijft Geld.nl. Zo kan het zijn dat je verzekeraar alleen de overstroming van plassen of beekjes vergoedt, maar niet die van rivieren.

Autoschade

Schade aan je auto is alleen verzekerd als je meer dan alleen een WA-verzekering hebt. Hiervoor heb je ook een WA beperkt casco- of een allrisk-verzekering nodig.
Bronnen: KNMI, Verbond van Verzekeraars, Geld.nl, Kifid

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

loetje74
loetje7417 jul. 2021 - 10:29

Tja verzekering!! Altijd wel een regel om er onderuit te komen . Neem nu je verantwoording en ge bruik jullie zo veel gebruikte coulance regeling .( ook al is het deze keer niet altijd in Jullie voor deel ) .