Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Schaamluis sterft uit door Brazilian wax'

14-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bikini-zomer.jpg
De schaamluis dreigt uit te sterven, waarschijnlijk door de toenemende populariteit van het zogeheten Brazilian bikini waxing, waarbij een groot deel of alle schaamharen worden weggehaald met hars.
Kaal
Het ontharen van de schaamstreek met een wax-beurt is erg populair. Meer dan 80 procent van de universiteitsstudenten in de Verenigde Staten zou geheel of gedeeltelijk het schaamhaar verwijderen en die trend is ook in andere westerse landen te zien. In de grootste seksuele gezondheidskliniek van Australië is al sinds 2008 geen vrouw met schaamluis meer gezien en het aantal mannelijke gevallen is in de afgelopen 10 jaar met 80 procent gedaald. ,,Schaamluis kwam vroeger extreem vaak voor, maar nu is het een zeldzaamheid'', aldus een arts van de kliniek.
2 tot 10 procent
Uit een studie uit 2009 blijkt dat ongeveer 2 tot 10 procent van de mensen te kampen heeft met schaamluis. De luis verspreidt echter geen ziektes en daarom worden er geen cijfers bijgehouden door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.
Bikini waxing
Brazilian bikini waxing werd vooral populair gemaakt in een salon in Manhattan die werd gerund door zeven Braziliaanse zusters, waarna allerlei beroemdheden er ook mee begonnen. Vervolgens werd de techniek bekend via series zoals Sex and the City. Sinds 2000 maakt Brazilian bikini waxing een internationale opmars. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!