Kassa

SBS definitief van John de Mol

18-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bier-tv-kijken-afstandsbedi.jpg
John de Mol is definitief eigenaar geworden van televisiebedrijf SBS. Zijn bedrijf Talpa, dat al circa een derde van de aandelen bezat, heeft ook de rest overgenomen van het Finse mediaconcern Sanoma. De in april aangekondigde deal is woensdag afgerond.
Goedkeuringsprocedures voltooid
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaf vorige week toestemming voor de overname. De toezichthouder oordeelde dat die geen nadelige gevolgen heeft voor de keuzemogelijkheden van consumenten en adverteerders. Ook andere goedkeuringsprocedures zijn inmiddels voltooid.
Volledig eigenaar
De Mol is daarmee volledig eigenaar geworden van de televisiezenders SBS6, Veronica, Net5 en SBS9. Talpa heeft 237 miljoen euro betaald voor het resterende belang van Sanoma en heeft daarnaast Veronica Uitgeverij overgedaan aan zijn Finse branchegenoot.
Ook Telegraaf Media Groep in het vizier
De Mol bezat al radiozenders als Radio 538, Veronica en Sky Radio en wil een breder mediaconcern optuigen. Daarvoor heeft hij ook de Telegraaf Media Groep (TMG) in het vizier. De kans dat hij ook dat bedrijf in handen krijgt, is evenwel klein. De meerderheid van de aandelen TMG is al in handen van het Vlaamse Mediahuis en de huidige grootaandeelhouder, de familie Van Puijenbroek, die ook een bod hebben gedaan. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!