Kassa

Sandd wil nog steeds goedkoper post bezorgen

10-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sandd 930x520
Postbezorger Sandd wil graag in gesprek met een volgend kabinet over ,,haar bijdrage aan een toekomstbestendige, betaalbare en kwalitatief hoogstaande postvoorziening''. Dat stelt het bedrijf naar aanleiding van een verkenning van de postmarkt die minister Kamp van Economische Zaken maandag naar buiten bracht. Daarin stelt Kamp volgens Sandd ,,een aantal zeer relevante vragen'' over hoe de postbezorging aan consumenten kan worden veiliggesteld.
De universele postdienst
Sandd herhaalde dat het de universele postdienst over wil nemen van PostNL met een hoger niveau en een lagere prijs. Het bedrijf lanceerde dat plan vorige maand, maar stuurde al in november een voorstel naar Kamp.
Fundamentele keuzes
Kamp stelde in zijn stuk over de marktverkenning dat in de toekomst mogelijk op minder verplichte dagen post wordt bezorgd en de kosten hoger worden. Er moeten in ieder geval fundamentele keuzes worden gemaakt zodat postbezorging betaalbaar en beschikbaar blijft, en aantrekkelijk blijft voor postbezorgende bedrijven. Die keuzes laat hij echter aan zijn opvolger en de Tweede Kamer.
Digitalisering gaat steeds verder
,,De tas van de postbode en de brievenbussen raken steeds leger, terwijl de eisen aan bezorging hoog zijn. Digitalisering gaat steeds verder en dat dwingt ons om op korte termijn het gereguleerde deel van de postmarkt te herzien'', concludeerde Kamp. ANP

Meer over:

postzegel, sandd
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!