Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Sanctie voor woningzoekende die niet op komt dagen

30-09-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis_slechte-buurt_03.jpg
Woningzoekenden in de stadsregio Rotterdam die niet komen opdagen voor een intakegesprek of woningbezichtiging worden daar voortaan voor gestraft. Dat maakte directeur Leo Bartelse bij Maaskoepel, de federatie van woningcorporaties, maandag bekend.
Niet op komen dagen
De sanctie houdt in dat woningzoekenden die herhaaldelijk niet komen opdagen op afspraken langere tijd niet in aanmerking komen voor een woning. Een vergelijkbaar sanctiebeleid in de regio Haaglanden had volgens Bartelse een positief effect. In de regio Rotterdam komen zeven op de tien uitgenodigde woningzoekenden niet opdagen op de afspraak.
Afspraak is afspraak
,,Dit dupeert andere woningzoekenden en kost de woningcorporatie tijd en geld. Vanaf 30 september is zonder bericht wegblijven niet meer zonder gevolgen. Want afspraak is afspraak’’, aldus de federatie. Een woningzoekende die drie keer een afspraak mist, mag niet meer reageren op woningen die geadverteerd worden op woonnet-rijnmond.nl tot hij contact heeft opgenomen met de corporatie. Wie vanaf januari 2014 voor een vierde keer wegblijft zonder af te bellen, kan 3 maanden niet meer reageren op huurwoningen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!