Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Samsom wil extra geld voor zorg

05-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Samsom_03.jpg
Als het aan PvdA-leider Diederik Samsom ligt, gaat er zeker 200 miljoen euro extra naar de zorg. Dat zei hij zaterdag in een interview met Trouw.
Gemeenten
Veel zorgtaken worden overgeheveld van het Rijk naar de gemeenten. Om te zorgen dat die overgang goed verloopt en mensen niet buiten de boot vallen, moet er extra geld worden vrijgemaakt. ,,Ik denk dat je praat over 200 tot 250 miljoen euro structureel. En je zult incidenteel voor de eerste paar jaar nog wel wat extra nodig hebben'', gaf Samsom aan. Volgens Samsom kunnen verwachte meevallers op de begroting van het ministerie van Volksgezondheid daar ruimte voor bieden. Anders moet minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) verder kijken.
Dagbesteding
Samsom staat niet alleen in zijn pleidooi voor extra geld om de overheveling van zorgtaken naar de gemeenten soepel te laten verlopen. Ook SGP-leider Kees van der Staaij pleitte deze week voor geld op dit gebied. De ChristenUnie wil 200 miljoen euro extra voor de dagbesteding (om mantelzorgers te ontlasten) en 60 miljoen extra voor de jeugdzorg.
Extra uitgaven
Dijsselbloem en premier Mark Rutte gaven de afgelopen dagen aan dat er na een lastenverlichting van 500 miljoen euro weinig ruimte over is voor verdere extra uitgaven. Dijsselbloem zit maandag voor het eerst met de financieel specialisten van de regeringspartijen VVD en PvdA en die van de 'bevriende oppositiepartijen' D66, ChristenUnie en SGP om de tafel om te praten over de begroting voor volgend jaar.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!