Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Samenwerking met Ierland voor goedkopere medicijnen

22-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
medicijnen-930x520
Ierland sluit zich aan bij een initiatief voor samenwerking op het gebied van geneesmiddelenbeleid. Het land tekende hiervoor vrijdag in Luxemburg een overeenkomst met België, Nederland, Luxemburg en Oostenrijk. Deze vier hadden de handen al ineengeslagen om medicijnen betaalbaar en duurzaam in te kunnen kopen.

Betere prijzen

Door hun krachten te bundelen hopen de vijf EU-landen betere prijzen te kunnen onderhandelen met de farmaceutische industrie. ,,Ik wil dat de nieuwste en meest innovatieve geneesmiddelen tijdig voor al onze inwoners beschikbaar zijn'', aldus minister Bruno Bruins (Medische Zorg) die in Luxemburg was voor een vergadering met de EU-ministers van Volksgezondheid.
De vijf EU-landen vertegenwoordigen ruim 40 miljoen burgers. De samenwerking biedt volgens de Ierse minister Simon Harris een ,,enorm potentieel.'' De alliantie hoopt verder uit te breiden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

harrybre
harrybre25 jun. 2018 - 12:52

Hoogste, hoogste en hoogste tijd, dat dit op EU schaal wordt onderhandeld. En liefst nog alle onderzoek en tests via de EU uni's, waarna de farmaceuten in mogen schrijven op de productie en distributie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!