Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Salami uit schappen Albert Heijn na vondst bacterie

17-02-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
salami.jpg
Een partij gedroogde salami's van het Italiaanse merk Fiorucci is in Nederland uit de schappen gehaald. In het product is een bacterie aangetroffen die buikpijn, braken of diarree kan veroorzaken. Het gaat om e.coli VTEC, maakte levensmiddelengigant Campofrío Food Group zondagavond laat bekend.
'Alleen bij Albert Heijn'
Volgens het bedrijf verkocht in Nederland alleen Albert Heijn de betreffende salami. ,,Alle schappen bij Albert Heijn in heel Nederland zijn na constatering onmiddellijk leeggehaald'', liet de organisatie weten. Van een direct gevaar voor de volksgezondheid zou geen sprake zijn geweest.
Extra controles
Campofrío stelde na de ontdekking extra controles te hebben laten uitvoeren. De bacterie zou bij later geproduceerde producten niet meer zijn gevonden. De betreffende salami zou onder meer zijn geleverd aan bedrijven in Oostenrijk, Italië en België. ,,In Nederland gaat het in totaal om 4230 producten die tussen 30 januari en 13 februari zijn verkocht.''
Geld terug
Consumenten die de worst nog in de kast hebben liggen, kunnen het opsturen om hun geld terug te krijgen.
Fiorucci meldt online:
In pakjes Fiorucci Salame Milano is E. coli-bacterie aangetroffen. Het gaat uitsluitend om de verpakkingen van 80 gram, met tenminste-houdbaar-tot-datum
21-04-2014 . We vinden het heel erg vervel end, maar vragen consumenten toch om deze salami terug te sturen naar:
Fiorucci
Antwoordnummer 54
7404 VB Deventer
Stuur adres- en rekeninggegevens mee, dan wordt het aankoopbedrag teruggestort. We bieden onze excuses aan voor het ongemak.
Voor meer informatie kunt je terecht bij de servicelijn van Fiorucci: 0570-505525.
Fiorucci/ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!