Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Sail Amsterdam is populairste evenement

5 aug 2016
  •  
leestijd 1 minuut
zeilen.jpg
Sail Amsterdam is het populairste evenement van ons land. Het vijfjaarlijkse nautisch evenement, dat vorig jaar zo'n 2,3 miljoen bezoekers naar de hoofdstad trok, scoort het hoogst in het tweejaarlijkse merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. Pinkpop staat op de tweede plaats en de Huishoudbeurs volgt op nummer drie.
Amsterdam Gay Pride
Op nummer acht staat de Amsterdam Gay Pride, maar hoewel jaarlijks honderdduizenden bezoekers op dit feest voor homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders afkomen, kan het niet bij iedereen op sympathie rekenen. Uit het onderzoek blijkt dat het evenement nog niet helemaal is ingeburgerd in ons land en dat vooral lager opgeleide mannen van buiten de Randstad moeite hebben met het festijn.
Sport
In de top vijftig van nationale evenementen staan er tien op het gebied van sport. Zo zijn de TT Assen, NK Schaatsen, de KNVB Beker, de Dam tot Damloop en de marathon van Rotterdam erg geliefd. De Vierdaagsefeesten in Nijmegen staan in de top tien op de vierde plek en worden geroemd als het gaat om sfeer.
Uit het onderzoek, waaraan 1600 Nederlanders hebben meegewerkt, komt verder naar voren dat de Vakantiebeurs een flinke groei aan bezoekers kan verwachten. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's