Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Ryanair: vliegen naar VS voor 10 euro

19 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuut
vliegtuig-onderkant_21.jpg
Luchtvaartmaatschappij Ryanair wil over een paar jaar vluchten naar de Verenigde Staten gaan aanbieden vanaf 10 euro. Dat zegt topman Michael O'Leary in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Instapprijs
De prijs van 10 euro is ,,uiteraard'' een instapprijs. Daarboven komen nog kosten voor de bagage, het eten en het entertainment aan boord, lichtte O'Leary toe. Ryanair vliegt nu nog overwegend binnen Europa. De langeafstandsvluchten zou de maatschappij willen onderbrengen in een dochteronderneming en beginnen met 15 tot 20 vliegtuigen die vanuit zo'n negen Europese luchthavens 10 tot 15 Amerikaanse bestemmingen zouden kunnen aandoen.
Het trans-Atlantische avontuur moet nog wel even wachten. Ryanair heeft op dit moment geen vliegtuigen beschikbaar en de prijzen op de markt liggen nu te hoog om toestellen in te kopen, zei de topman. Dat komt vooral door de kooplust van Arabische luchtvaartmaatschappijen, zoals Emirates. ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's