Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ryanair vermindert vluchten wegens nieuwe Britse lockdown

07-01-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ryanair vliegtuig 930 x 520

Ryanair, de Ierse budgetvlieger, verwacht dit boekjaar minder passagiers te vervoeren door de nieuwe lockdowns in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De luchtvaartmaatschappij zal vanaf 21 januari 2021 het aantal geplande vluchten van en naar de landen drastisch verminderen.

Ryanair verwacht minder dan 30 miljoen passagiers te vervoeren. Dat is zo'n 5 miljoen minder dan er eerder werd ingeschat. Het boekjaar van de maatschappij loopt nog tot 31 maart. Ryanair verwacht dat er in januari minder dan 1,25 miljoen mensen met de maatschappij zullen vliegen. In 2019 vervoerde Ryanair nog een recordaantal van 152,4 miljoen passagiers.

Ierse en Britse coronamaatregelen leiden tot vermindering vluchten

De Britse en Ierse maatregelen zullen er volgens Ryanair toe leiden dat er vanaf eind januari bijna geen vluchten worden uitgevoerd van en naar het Verenigd Koninkrijk of Ierland, totdat de reisbeperkingen worden opgeheven. De maatschappij denkt dat de vermindering van het aantal vluchten geen grote impact zal hebben op het nettoverlies van het boekjaar.

Deze week werd al duidelijk dat meerdere luchtvaartmaatschappijen het aantal geplande vluchten naar deze landen vanwege de nieuwe lockdown daar verder verkleinden. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!