NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ryanair staakt: 104 vluchten van en naar België geschapt

7 aug 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Ryanair vliegtuig 930 x 520
Budgetmaatschappij Ryanair schrapt vrijdag 104 vluchten van en naar België, waarvan 82 via het ook bij Nederlandse reizigers populaire Brussels South Charleroi Airport. Dat is het gevolg van een staking van piloten. Een verzoeningspoging van de Ierse onderneming met de vakbonden leverde maandag niets op.

Staking treft duizenden passagiers

Volgens een woordvoerder van de luchthaven bij Charleroi treft de staking vrijdag 13.940 passagiers. Het gaat daar om 41 vertrekkende en 41 aankomende vluchten. Ryanair vliegt ook op Zaventem, het nationale vliegveld Brussels Airport bij de Belgische hoofdstad.

Conflict om bedrijfscultuur

Het is al een tijdje onrustig bij Ryanair. Vakbonden in heel Europa liggen op ramkoers met de budgetmaatschappij. Ook Ierse en Zweedse piloten staken vrijdag.
Het conflict draait vooral om de 'cultuur' binnen het bedrijf. De Nederlandse pilotenvakbond VNV keert zich onder meer tegen schijnzelfstandigheid en wil dat vliegers bij ziekte worden doorbetaald. Of de veertig tot vijftig in Nederland werkzame Ryanair-piloten het werk vrijdag eveneens neerleggen, is nog onduidelijk. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!