Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ryanair komt met tickets voor zakelijke markt

27-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Ryanair_02.jpg
De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair probeert de zakenreiziger te lokken met een wat duurder ticket, dat meer comfort en flexibiliteit biedt. Dat maakte de grootste prijsvechter van Europa woensdag bekend.
Reisschema aanpassen
Met Ryanair Business Plus kunnen passagiers sneller inchecken en instappen, krijgen zij ruimere stoelen en mogen zij meer handbagage meenemen. Ook kunnen zij op de dag van vertrek nog zonder extra kosten hun reisschema aanpassen, mits er plaats is op een eerdere of latere vlucht.
Leeuwendeel
Behalve om de lage ticketprijzen staat Ryanair bekend om zijn lage serviceniveau. Het bedrijf probeert dat imago te verbeteren, om na de prijsbewuste vakantieganger ook de doorgaans wat kritischere zakenreiziger voor zich te winnen. Op de zakelijke markt verdienen concurrenten als Air France-KLM en Lufthansa het leeuwendeel van hun geld.
Grootste vervoerder
Ryanair is met ruim 80 miljoen klanten per jaar de grootste vervoerder van luchtpassagiers binnen Europa. Het bedrijf stelt overigens dat de meer dan 300 Boeing 737's waarmee het vliegt, nu al voor een kwart zijn gevuld met mensen die voor hun werk op reis zijn. ANP

Meer over:

ryanair, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!