Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rutte: Prijs voor veiligheid en vrijheid met elkaar betalen

28-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
346 keer bekeken
  •  
rutte 1127

Premier Rutte heeft in de Tweede Kamer gezegd dat zijn kabinet er alles aan zal doen om de economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne te "dempen." Dat de oorlog economische gevolgen heeft, staat volgens hem vast. De premier wees hierbij op de hoog opgelopen gas- en olieprijzen. "Maar als dat de prijs is voor veiligheid en vrijheid, dan moeten we bereid zijn die prijs met elkaar te betalen." 

Het is volgens de premier zaak "de Russische agressie een halt toe te roepen." De Oekraïense vluchtelingen kunnen rekenen op hulp, zegt Rutte. Een deel van hen zal volgens de premier naar Nederland komen. "Ik ben ervan overtuigd dat Nederlanders zich solidair zullen tonen met deze mensen."

De premier begrijpt dat veel mensen zich zorgen maken over de gevolgen van de oorlog, "ook voor onze eigen veiligheid en onze eigen manier van leven."

'Eenheid is nodig'

De Russische president Vladimir Poetin heeft volgens Rutte in de aanloop naar de oorlog alles gedaan om internationale verdeeldheid te zaaien. "Hij bereikt nu het tegenovergestelde. Europa, de NAVO, alle vrije en democratische landen van de wereld zijn één in hun afwijzing van deze aanval, één in hun steun voor de Oekraïense bevolking, één in hun reactie." 

Die eenheid is ook nodig, benadrukt Rutte. "We hebben te maken met een agressor die elke dag nieuwe grenzen overschrijdt, het internationale recht met voeten treedt, en zelfs de nucleaire dreiging niet schuwt." ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!