Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rustige ochtendspits ondanks gladheid

04-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file5_07.jpg
Het verkeer heeft woensdag, ondanks een waarschuwing voor gladheid, in de ochtendspits nauwelijks problemen ondervonden. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst. Toch blijft het oppassen geblazen.
Beneden nul
Hoewel de temperatuur van het wegdek in het hele land beneden nul was, bleef neerslag nagenoeg uit. Van bevriezing was daardoor weinig sprake, aldus de dienst. In de ochtendspits kwam alleen op lokale wegen wat gladheid voor.
Vertraging
Met een korte piek van 100 kilometer file was het voor een woensdagochtend zelfs aan de rustige kant. Vooral de gebruikelijke files veroorzaakten wat vertraging. Rijkswaterstaat zette korte tijd de afrit Zaandam op het knooppunt Zaandam af. Na een glijpartij moest daar opnieuw worden gestrooid.
Gladheid
Neerslag kan echter nog tot het eind van de ochtend voor gladheid zorgen. Zodra het regent, blijft het daarom opletten. Tegen het eind van de ochtend zijn de temperaturen pas dusdanig dat neerslag niet meer aanvriest. ANP

Meer over:

spits, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!