Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Russische datadiefstal lijkt marketingcampagne'

11-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_consunieuws_phishing_08.jpg
De berichten over een diefstal van ruim een miljard inloggegevens door een Russische bende, moeten niet te serieus genomen worden. Dat zegt cybersecurity- en informatierecht-onderzoeker Axel Arnbak van de Universiteit van Amsterdam in Het Financieele Dagblad.
Datadiefstal
Vorige week kwam in het nieuws dat Russische hackers 1,2 miljard westerse inlognamen en wachtwoorden zouden hebben gestolen. ,,Het is gemeld door Hold Security, een Amerikaanse firma waar ik nog nooit van had gehoord", zegt Arnbak. De details van de inbraak zijn volgens hem niet vrijgegeven en ook niet gedeeld met het internationale netwerk van Crisis Emergency and Response Teams.
Abonnement
,,Dat is vreemd. Hold Security bood wel meteen een abonnement aan om voor 120 dollar per jaar te onderzoeken of je naam op de lijst van gehackte accounts staat." Volgens Arnbak had de aanval dan ook ,,meer weg van een goede marketingcampagne van Hold Security."
ANP/FD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!