Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Run op strooizout

03-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zout_13.jpg
De vraag naar strooizout is deze week enorm toegenomen. Dat meldt strooizout.nl vrijdag.
,,Deze week hebben we al een half miljoen kilo strooizout verkocht, vooral aan particulieren en het midden- en kleinbedrijf'', aldus directeur Danny Campion. ,,We dachten dat de run op zout in oktober kwam, toen enkele media melding maakten van een horrorwinter. Maar de vraag naar zout stijgt nu pas, na de sneeuwverwachting die deze week werd gegeven.''
Ook bij AkzoNobel in Hengelo vliegt het strooizout de deur uit. Tientallen vrachtwagens rijden af en aan, aldus een woordvoerder.
Topdrukte
Ook de onlinezoutwebshop Zoutweb.nl meldt topdrukte. ,,Er wordt massaal besteld'', aldus directeur Ralph Bos. Hij krijgt bestellingen van bedrijven, scholen en gemeentes. Met circa 50 wagens rijdt het bedrijf de bestellingen door zowel Nederland als België. Het bedrijf zegt afgelopen week alleen al 3 miljoen kilo verpakt strooizout te hebben verkocht.
Genoeg strooizout
Minister Melanie Schultz Van Haegen (Infrastructuur) maakt zich nog geen zorgen. ,,Er is volop strooizout ingekocht. Dit is de eerste dag dat het nodig is, we kunnen voorlopig vooruit en er is veel meer ingekocht dan de vorige keer'', meldde zij vrijdag na afloop van de wekelijkse ministerraad.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!