Kassa

Run op spaarloonrekening

17-11-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
geld-groot_84.jpg
Het aantal mensen dat nog snel een spaarloonrekening opent om te profiteren van het belastingvoordeel is de laatste weken explosief gestegen. Dat levert in enkele weken tijd een belastingvoordeel van pakweg 200 tot 300 euro op. Dat blijkt donderdag uit een rondgang bij de grote banken.
Cijfers
Bij de Rabobank openden 21.000 mensen een dergelijke rekening in de eerste 2 weken van november, tegen 1500 een jaar eerder. Bij ABN Amro schoot dit aantal omhoog naar ongeveer 10.000. ING kreeg er in de eerste week van november alleen al bijna 10.000 nieuwe klanten bij.
120.000 mensen hebben een spaarloonrekening geopend
Volgens cijfers van het ministerie van Financiën hebben 120.000 mensen een nieuwe spaarloonrekening geopend sinds een oproep van FNV begin oktober om dat te doen. Dat is een groei van 6 procent, wat een extra kostenpost vormt voor de overheid van 20 miljoen euro. De kosten voor werkgevers liggen op iets minder dan 15 miljoen euro.
Tweede Kamer
Woensdagavond ging de Tweede Kamer niet in op een aanbod van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) om de regeling per direct te stoppen. Weekers reageerde daarmee op het CDA dat zich grote zorgen maakte over de oplopende kosten voor de schatkist. Maar een ruime Kamermeerderheid wil de spaarloonregeling gewoon tot einde van dit jaar openhouden.
Belastingvoordeel van 200 tot 300 euro
Mensen die meedoen met de regeling kunnen een belastingvoordeel tegemoet zien van 200 tot 300 euro. De huidige spaarloonregeling en levensloopregeling worden naar verwachting in 2013 ingeruild voor de zogeheten vitaliteitsregeling. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!