Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ruim miljoen Nederlanders de weg op

16-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file_63.jpg
Ruim 1 miljoen Nederlanders gaan dit weekend met de auto op vakantie. De ANWB verwacht topdrukte op de vakantieroutes naar het zuiden, vooral zaterdagochtend en -middag. In eigen land moeten automobilisten rekening houden met files door evenementen en wegwerkzaamheden.
Frankrijk
Voor de regio Midden begint vrijdag de schoolvakantie en in regio Noord de bouwvakantie. Ook veel buitenlandse vakantiegangers gaan dit weekend de weg op. In Frankrijk leidt dit tot lange files op de A6/A7 van Parijs naar Orange en op de A9 van Orange naar de Spaanse grens. Verder wordt grote drukte verwacht op de A10 van Parijs naar Bordeaux.
Duitsland
In Duitsland worden op de A3 van Würzburg naar Neurenberg, de A5 van Frankfurt naar Basel en de A8/A93 van München naar Kufstein files verwacht. In de Alpen wordt het druk op de wegen rond de Gotthardtunnel en de A22 Brenner-Verona.
In Nederland worden files verwacht bij evenementen als de Nijmeegse Vierdaagse, de Tilburgse kermis en het zomercarnaval in Rotterdam.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!