Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ruim miljoen mensen wisselden van verzekeraar

05-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering-zorgkosten_67.jpg
Ongeveer 6,5 procent van de verzekerden is per 2015 overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat komt neer op iets minder dan 1,1 miljoen mensen. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van Zorgverzekeraars Nederland en Vektis, die maandag bekend werden.
Het voorlopige percentage overstappers is wat hoger dan het voorlopige cijfer van vorig jaar. De organisaties kwamen kort na de jaarwisseling uit op 5,7 procent overstappers. Het definitieve overstapcijfer kwam toen, in april, uit op 6,5 procent. Een jaar eerder was dat nog 7,2 procent. Zorgverzekeraars Nederland kan nog niets zeggen over de marktverschuiving tussen verzekeraars onderling. Verzekerden hebben immers nog tot 1 februari de tijd om over te stappen. In april wordt de analyse van alle verschuivingen bekend. Dan blijkt ook of verzekerden in meer of mindere mate hun eigen risico hebben aangepast of een budget-, restitutie- of naturapolis hebben genomen. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!