Kassa

Ruim miljard euro voor minder files

01-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
file_38.jpg
Er komt ruim 1 miljard euro beschikbaar om de files te verminderen. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) trekt dat geld uit samen met 8 regio's. Dat meldde een woordvoerster van het ministerie van Infrastructuur en Milieu donderdag.
'Files met 20 procent verminderen op grootste knelpunten'
Op de grootste knelpunten willen de initiatiefnemers de files met 20 procent verminderen. Ze willen dat doen door de bestaande infrastructuur beter te benutten. Zo worden spitsstroken vaker opengesteld, in- en uitvoegstroken verlengd en wordt er betere reisinformatie gegeven. Het Rijk neemt 60 procent van de kosten voor zijn rekening, zo meldde Schultz al eerder. Het overige deel wordt betaald door de verschillende regio's. Het betreft de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Brabant, Arnhem-Nijmegen, Maastricht en Twente. Verbreden van wegen en spitsstroken
Er zijn al minder files door het verbreden van wegen en het aanleggen van spitsstroken. Daardoor daalde de filedruk de afgelopen periode met 30 procent. Ook de slechte economische situatie speelt mee.
ANP

Meer over:

file, files, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!