Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ruim miljard euro aan autoschades in 2008

19-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1180484.jpg
Nederlandse automobilisten hebben het afgelopen jaar voor meer dan een 1 miljard euro aan schades aan hun auto laten herstellen. Dat is een forse stijging ten opzichte van vorig jaar, toen de totale schadelast uitkwam op 940 miljoen euro. Dat blijkt uit het jaarbericht van Focwa, de branchevereniging van de Nederlandse autoschadeherstelbedrijven, dat donderdag is gepubliceerd.
Tot 2007 was er sprake van een daling dan wel gelijkblijvende schadelast. Van 2007 op 2008 steeg de schadelast met 40 miljoen euro, vorig jaar nam die met ruim 60 miljoen euro toe ten opzichte van het jaar ervoor. De Focwa denkt dat dat onder meer komt omdat mensen eerder bereid zijn schades te laten herstellen, ook cosmetische. Buiten dat liepen veel auto's hagelschade op en stegen de prijzen van onderdelen waardoor reparaties duurder werden.
Het gemiddelde schadebedrag per auto steeg van 1237 euro in 2007 tot 1298 euro vorig jaar.
Volgens Focwa hebben de leden 2008 over het algemeen goed doorstaan ondanks de crisis, of juist dankzij de crisis. ,,Mensen rijden langer door met hun auto'', aldus Focwa. Voor 2009 voorzien de schadebedrijven wel tegenwind. Vooral als de malaise in de bouw, installatietechniek en bij schilders aanhoudt. Die bedrijven zullen hun bestelwagens dan minder gebruiken. ,,In totaal gaat het over 100.000 bestelauto's.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!