Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ruim 76 miljoen passagiers op luchthavens

31-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vliegtuig passagiers incheck 930x520
De vijf belangrijkste luchthavens in Nederland hebben vorig jaar in totaal 76,2 miljoen passagiers verwerkt. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2016 ging het om 70,3 miljoen reizigers via Schiphol, Eindhoven, Rotterdam The Hague, Groningen Eelde en Maastricht Aachen.

Recordniveau

Volgens het CBS werden in elk kwartaal van 2017 meer reizigers verwerkt dan een jaar eerder. Voor Schiphol steeg het aantal reizigers vorig jaar naar het recordniveau van 68,4 miljoen. Voor Eindhoven ging het om bijna 5,7 miljoen en voor Rotterdam The Hague om meer dan 1,7 miljoen passagiers. De reizigersaantallen op Groningen Eelde en Maastricht Aachen zijn goed voor slechts 0,5 procent van het totaal.

Maastricht Aachen

Het CBS merkte verder op dat het luchtvrachtvervoer op Maastricht Aachen de sterkste groei liet zien, met een plus van 43 procent tot 87.000 ton. Die stijging werd vooral veroorzaakt door de komst van nieuwe maatschappijen en uitbreiding van bestaande maatschappijen. Het vrachtvervoer via Schiphol steeg vorig jaar met 5,5 procent tot bijna 1,8 miljoen ton. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!