Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ruim 7,5 miljard contactloos betaald

20 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
pinpas 1127
Sinds het contactloos betalen in 2014 is ingevoerd, zijn er ruim 7,5 miljard betalingen op deze manier verricht. Dat meldt Betaalvereniging Nederland. Bijna zeven op de tien betalingen worden inmiddels contactloos verricht.
Bedragen tot 25 euro kunnen worden afgerekend zonder de pincode in te toetsen. Hogere bedragen worden ook steeds vaker contactloos verricht. Daarbij moet dan wel een pincode worden ingevoerd, maar hoeft de pas niet langer in het pinapparaat worden gestopt.

Betalen zonder pinpas

Betalen zonder pinpas is ook met een opmars bezig. Dat is nu mogelijk met slim horloge, smartphone of andere draagbare apparaten. Ruim tien procent van de betalingen vindt op die manier plaats. Vooral horeca en supermarkten zijn populaire plekken om contactloos te betalen. Volgens Betaalvereniging Nederland is contactloos betalen “al gauw twee keer zo snel” dan betalen op de ‘oude’ manier. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!